Om Bokförlaget K&R AB

Bokförlaget K&R AB

Om Bokförlaget K&R AB

 

Bokförlaget K&R AB (Kompetens och Rekreation) startades 2007 av Alwa Woxlin, Bollnäs. Förlaget inriktar sig på att publicera litteratur inom utbildning och rekreation för barn och vuxna och har idag ett välkänt varumärke. Böckerna annonseras på Bokinfo och distribueras av Förlagssystem AB.

 

 

Vi vill

 

Kämpa för handstilen och läskunnigheten. Det är fel att 25% av våra ungdomar inte får godkända studentbetyg och att det krävs stödundervisning i svenska på universiteten.

 

Lyfta fram vikten av att barn leker. Det är i leken barnen får förmåga att känna empati och där de lär sig att fungera socialt.

 

Kämpa för att vi ska ta hand om våra barn bättre än hur vi gör idag.

 

Bidra till ett fritt, demokratiskt samhälle där olika åsikter respekteras. Vi är religiöst och politiskt neutrala.

 

Öka läsandet eftersom läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog - och det är genom språket vi förstår varandra, samhället och oss själva. Därför ska böcker i alla format finnas överallt.

 

Vara en eker i kulturlivsnavet, ett ställe där barnen sporras att utveckla sin läsförmåga och där litteratur görs tillgänglig för alla.

 

Vår vision är

 

Att alla ska få uppleva läsglädje varje dag.

 

Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge inspiration avkoppling, kunskap och gemenskap.

 

Att alla barn får lyssna till en godnattsaga vid läggdags.

 

 

Bolagets styrelse:

 

Alwa Woxlin, ägare, förlagschef, VD

Ludwig Woxlin, vice VD

Katarina Woxlin, sekreterare

Martin Woxlin, ledamot

Linnèa Woxlin, ledamot

Helena Junglind Woxlin, ledamot

Hans Kull Woxlin, ledamot

Bengt-Åke Woxlin, ledamot

 

Bokförlaget K&R AB är medlem i Lärarnas Riksförbund, Sveriges Läromedelsförfattares Förbund och Företagsamma kvinnor i Bollnäs och har under många år i följd deltagit i olika mässor t.ex. Bokmässan i Göteborg där digert mässprogram med föreläsningar och författarsigneringar genomförts. I samarbete med Bollnäs bibliotek genomförs Lilla Bokmässan.

 

Bokförlaget K&R AB

BG 5177-9999

Swish 123 378 14 73

webbshop https://bokforlaget-kr.com/webshop.html

 

Så här hanteras GDPR - General Data Protection Regulation på Bokförlaget K&R AB

 

På vårt företag har vi namn/företagsnamn, adresser, telefonnummer/mobilnummer, organisationsnummer och VAT-nummer till våra kunder. Vi för aldrig några uppgifter vidare. Kundregister finns på Speedledger som själva har full säkerhetspolicy. De sparas så länge de är kunder.

På våra avtal har vi namn/företagsnamn, organisationsnummer/personnummer. Vi för dem aldrig vidare. De sparas så länge avtalen gäller.

Våra följares data på Facebook och Instagram förs aldrig vidare.

Vi har inga nyhetsbrev.

Vi har en lista på våra leverantörer och för aldrig deras data vidare.

De personuppgifter som vi hanterar i företaget skyddas med tekniska åtgärder som antivirusprogram, brandvägg, trådlöst nätverk med kryptering och datorer med uppdaterade program.

Vi har inga känsliga personuppgifter som avslöjar personers hälsa, fackföreningstillhörighet, etniska ursprung, politiska åsikter, religionsåskådning eller sexuella läggning.

Vi använder rekommenderade virusprogram som säkerställer att personuppgifter är säkra hos oss, i våra datorer. Alla uppgifter är i säkerhet. De skickas aldrig vidare.

 

 

 

 

 

 

Vi har böcker på lätt svenska.

We have books in plain, easy Swedish.

Tuna vitabu kwa lugha nyepesi ya Kiswedish

Έχουμε βιβλία σε εύκολα Σουηδικά

.دينا كتب باللغة السويدية سهلة

Ne kemi libra në gjuhën suedeze të lehtë.

เรามีหนังสือภาษาสวีเดนที่เขียนโดยใช้ศัพท์และไวยากรณ์ที่ง่ายต่อการทำความเข้าใจ

Tenemos libros en sueco utilizando gramática de fácil comprensión

Meillä on kirjoja helposti ruotsiksi.

Nous avons des livres dans un format facile suédois.

Abbiamo libri in semplice svedese.

我们有在容易瑞典的书籍。

Mamy książki w łatwy szwedzkiego.

У нас есть книги на шведском легко.

 

Köpvillkor:

Böckerna kan beställas via telefo 0703368673, via mail: bokforlaget.kr@telia.com eller på alla ca 300 boksiter på nätet. t.ex AdLibris, Bokus o.s.v. De kan också köpas i vår webshop.

https://bokforlaget-kr.com/webshop.html

 

6 % moms och frakt är inkluderade i priserna i webshop..

 

 

För författare:

 

Kontrakt giltiga i 5 år upprättas. Färdigredigerade manus inlämnas. Lektörs/redigeringsarbete genomföres dock efter beställning. Författarna försäkrar att texter och bilder inte utgör plagiat samt att manus inte innehåller något som kan kränka någon på något sätt. Om så är fallet står författaren själv för ev. rättsliga följder. Om boken tidigare är utgiven på annat förlag garanterar författaren att utgivning på vårt förlag är godkänd av tidigare utgiavnde förlag.

 

Marknadsföring:

Böckerna marknadsförs i Bokinfo samt på mässor. Pliktex skickas till de 7 stora svenska universitetsbiblioteken. 2 ex. skickas till BTJ (Bibliotekstjänst) 1 ex skickas till Bokinfo som katalogex. Böckerna distribueras av Förlagssystem AB.

 

Författarna äger själva rätt att marknadsföra sina böcker.

Royalty uppgår till 20 % på F-priset eller på reapriset. Inga andra arvoden utbetalas.

Författaren inbetalar själv ev. skatter. Förlaget garanterar att utgivning sker inom 18 månader från kontraktsdatum.

 

Slutgiltigt manus ska vara inlämnat inom ett år efter kontraktsdatum till bokforlaget.kr@telia.com

 

 

Bokförlagets ägare har gått i pension och dragit i handbromsen, men ger fortfarande ut böcker. Marknadsföringen inskränker sig numera till anmälan till Bokinfo, men då hamnar boken på AdLibris, Bokus och alla andra stora boksiter, ca 300 st, samt når världens största bokjättar.. Författarna har självklart all rätt att själva marknadsföra och sälja boken. Författaren köper då boken av Bokförlaget till reducerat pris och säljer själva vidare med valfritt påslag. Förlaget önskar minst 50 förbeställda ex. alt. att författaren själv köper dem.

 

Alla författare och illustratörer är välkomna att delta i Lilla Bokmässan i Bollnäs kulturhus som hålls 20 oktober 2018. Anmälas senast 30 juni.

 

 

Alwa Woxlin, VD/förlagschef

 
 
 

Läs om oss på Dalademokraten