Om Bokförlaget K&R AB

Om Bokförlaget K&R AB


Bokförlaget K&R AB (Kompetens och Rekreation) startades 2007 av Alwa Woxlin, Bollnäs.  Vi publicerar  böcker för utbildning och rekreation som passar alla åldrar.


Förlaget är politiskt och religiöst obundet och har ett känt varumärke www.bokforlaget-kr.com

Facebooksida Bokförlaget K&R AB

Instagram #bokforlagetkr


Bokförlaget är anslutet till Förlagssystem med obegränsat antal kunder inom Norden.

Förlagssystem tar emot beställningar och  distribuerar böcker till kunderna.

Alla böcker finns på Bokinfo. Förlaget har år 2019 85 gällande kontrakt med författare. 


Vi vill


Kämpa för handstilen och läskunnigheten. Det är fel att 25% av våra ungdomar inte får godkända studentbetyg och att det krävs stödundervisning i svenska på universiteten.


Lyfta fram vikten av att barn leker. Det är i leken barnen får förmåga att känna empati och där de lär sig att fungera socialt.


Kämpa för att vi ska ta hand om våra barn bättre än hur vi gör idag.


Bidra till ett fritt, demokratiskt samhälle där olika åsikter respekteras. Vi är religiöst och politiskt obundna.


Öka läsandet eftersom läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog - och det är genom språket vi förstår varandra, samhället och oss själva. Därför ska böcker i alla format finnas överallt.

 

Vara en eker  i kulturlivsnavet, ett ställe där barnen sporras att utveckla sin läsförmåga och där litteratur görs tillgänglig för alla.


Vår vision är


Att bidra till ökad utbildningsnivå i Gävleborgs län.


Att alla ska få uppleva läsglädje varje dag.


Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge inspiration avkoppling, kunskap och gemenskap.


Att alla barn får lyssna till en godnattsaga vid läggdags.Bolagets styrelse:


Alwa Woxlin, ägare, förlagschef, VD

Ludwig Woxlin, vice VD

Katarina Kull Woxlin, sekreterare

Martin Woxlin, ledamot

Linnèa  Woxlin, ledamot

Helena Junglind Woxlin, ledamot

Hans Kull Woxlin, ledamot

Bengt-Åke Woxlin, ledamot


Bokförlaget K&R AB är medlem i Lärarnas Riksförbund, Sveriges Läromedelsförfattares Förbund samt i en mängd nätverk och har under många år i följd deltagit i olika mässor t.ex. Bokmässan i Göteborg där digert mässprogram med föreläsningar och författarsigneringar genomförts. I samarbete med Bollnäs bibliotek genomförs Bollnäs Bokmässa. Förlaget har ofta varit representerat/presenterats i media.


Bokförlaget K&R AB

BG  5177-9999

Swish 123 378 14 73

webbshop https://bokforlaget-kr.com/webshop.html


Så här hanteras GDPR - General Data Protection Regulation på Bokförlaget K&R AB


På vårt företag har vi namn/företagsnamn, adresser, telefonnummer/mobilnummer, organisationsnummer och VAT-nummer till våra kunder. Vi för aldrig några uppgifter vidare. Kundregister finns på Speedledger som själva har full säkerhetspolicy. De sparas så länge de är kunder.

På våra avtal har vi namn/företagsnamn, organisationsnummer/personnummer. Vi för dem aldrig vidare. De sparas så länge avtalen gäller.

Våra följares data på Facebook och Instagram förs aldrig vidare.

Vi har inga nyhetsbrev.

Vi har en lista på våra leverantörer och för aldrig deras data vidare.

De personuppgifter som vi hanterar i företaget skyddas med tekniska åtgärder som antivirusprogram, brandvägg, trådlöst nätverk med kryptering och datorer med uppdaterade program.

Vi har inga känsliga personuppgifter som avslöjar personers hälsa, fackföreningstillhörighet, etniska ursprung, politiska åsikter, religionsåskådning eller sexuella läggning.

Vi använder rekommenderade virusprogram som säkerställer att personuppgifter är säkra hos oss, i våra datorer. Alla uppgifter är i säkerhet. De skickas aldrig vidare.Vi har böcker på lätt svenska.

 

We have books in plain, easy Swedish.

 

Tuna vitabu kwa lugha nyepesi ya Kiswedish

 

Έχουμε βιβλία σε εύκολα Σουηδικά

 

.دينا كتب باللغة السويدية سهلة

 

Ne kemi libra në gjuhën suedeze të lehtë.

 

เรามีหนังสือภาษาสวีเดนที่เขียนโดยใช้ศัพท์และไวยากรณ์ที่ง่ายต่อการทำความเข้าใจ

 

Tenemos libros en sueco utilizando gramática de fácil comprensión

 

Meillä on kirjoja helposti ruotsiksi.

 

Nous avons des livres dans un format facile suédois.

 

Abbiamo libri in semplice svedese.

 

我们有在容易瑞典的书籍。

 

Mamy książki w łatwy szwedzkiego.

 

У нас есть книги на шведском легко.


Köpvillkor:

Böckerna kan beställas via telefon 0703368673, via mail: bokforlaget.kr@telia.com eller på alla ca 300 boksiter på nätet. t.ex AdLibris, Bokus o.s.v. De kan också köpas i vår webshop.

https://bokforlaget-kr.com/webshop.html


6 % moms och frakt är inkluderade i priserna i webshop..För författare:


Kontrakt giltiga i 5 år upprättas.  Färdigredigerade manus inlämnas. Lektörs/redigeringsarbete genomföres dock efter beställning. Författarna  försäkrar att texter och bilder inte utgör plagiat samt att manus inte innehåller något som kan kränka någon på något sätt. Om så är fallet står författaren själv för ev. rättsliga följder. Om boken tidigare är utgiven på annat förlag garanterar författaren att utgivning på vårt förlag är godkänd av tidigare utgiavnde förlag.


Marknadsföring:

Böckerna marknadsförs i Bokinfo samt på mässor. Pliktex skickas till de 7 stora svenska universitetsbiblioteken. 2 ex. skickas till BTJ (Bibliotekstjänst) 1 ex skickas till Bokinfo som katalogex. Böckerna distribueras av Förlagssystem AB.


Författarna äger själva rätt att marknadsföra sina böcker.

Royalty uppgår till 20 % på F-priset eller på reapriset. Inga andra arvoden utbetalas.

Författaren inbetalar själv ev. skatter. Förlaget garanterar att utgivning sker inom 18 månader från kontraktsdatum.


Slutgiltigt manus ska vara inlämnat inom ett år efter kontraktsdatum till bokforlaget.kr@telia.comBokförlagets ägare har gått i pension och dragit i handbromsen, men ger fortfarande ut böcker. Marknadsföringen inskränker sig numera till anmälan till Förlagssystem och Bokinfo, men då hamnar boken på AdLibris, Bokus och alla andra stora boksiter, ca 300 st, samt når världens största bokjättar. Författarna har självklart all rätt att själva marknadsföra och sälja boken. Författaren köper då boken  av Bokförlaget till reducerat pris och säljer själva vidare med valfritt påslag. Förlaget önskar minst 50 förbeställda ex. alt. att författaren själv köper dem.

Publicering av verk

När du som författare för över ditt verk till förlaget behåller du upphovsrätten till verket, d.v.s. du äger fortfarande ditt material. Förlaget ges rätt att framställa exemplar av verket samt att sprida, kopiera, marknadsföra och sälja ditt verk. Du ger också förlaget rätt att använda ditt namn och din bild vid marknadsföring av verket.

Förlaget äger även rätt att, vid behov, göra vissa ändringar i ditt verk t.ex. tekniska anpassningar. Detta gäller även verk som du valt att hålla privat, dvs inte publicerade för allmän spridning.

Förlaget garanterar inte i något fall att publicering av verket  kommer att leda till försäljning av något exemplar av verket eller att det tas in för biblioteksutlåning.

Ansvar för verk Som författare av ditt verk är du juridiskt ansvarig för verket och dess innehåll och garanterar nedanstående punkter:

  1. du äger rätt att ingå avtal med förlaget.
  2. alla delar av verket ägs av dig alternativt gemensamt med annan person som givit dig tillstånd och fullmakt att publicera verket via förlaget enligt dessa Allmänna Villkor,
  3. Verket inte gör intrång i annans upphovsrätt, varumärke eller företagshemligheter eller annan rättighet. Författaren äger rättigheter till att använda bilder, diagram och övrigt som använts i boken.
  4. Verket inte gör intrång i någons privatliv eller kränker annans litterära eller konstnärliga verk-
  5. Verket inte innehåller material som strider mot svensk lag, kan anses stötande eller på annat sätt strider mot god sed, utgör otillbörlig marknadsföring, uppvigling, hets mot folkgrupp, diskriminering, barnpornografibrott, olaga våldsskildring, olaga hot, ofredande, ärekränkning eller förtal,
  6. Verket inte innehåller virus, filer eller mjukvara som kan förstöra datasystemprogram.
  7. Verket inte utgör reklam eller marknadsföring för kommersiell verksamhet.
  8. Verket inte innehåller felaktiga påståenden eller information som kan medföra skada för en användare som följer recept, instruktioner eller manualer i ditt verk.
  9. Verket inte innehåller felaktiga påståenden eller information som kan medföra skada eller kränkning religiöst, politistkt eller på något annat sätt. 
  10. Författarens undertecknande av förlagets avtal innebär en försäkran av alla 9  ovanstående punkter. 

Förlaget är in skyldigt att arkivera verk eller att ha teknisk back-up för verk som laddas upp till förlaget.

Förlaget ansvarar inte för om material som överförs till förlaget förstörs.


Författare och illustratörer är välkomna att delta i  Bollnäs Bokmässa i Bollnäs kulturhus som hålls i oktober varje år.  Anmälan ska göras till Bollnäs Bibliotek. Antal platser är begränsat.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=U8BnAXEA4k6eLQPXZC28GsRn1dSLm8ZKkPMBX-UjucVURTlDOEVXRkpQSkFMVFNCTzE5VklWRjJFQi4u


2020 års bokmässa är inställd p.g.a. pandemin. Välkommen till Digitala bokmäsan där du kostnadsfritt kan lägga upp din "monter" året om.

https://www.facebook.com/groups/841921323244721


Alwa Woxlin, VD/förlagschef

 
 
 
 

Läs om oss på Dalademokraten

Bokförlaget K&R AB