Susanna Nordlund

Susanna Nordlund

Susanna är född och uppvuxen i Hudiksvall och har spenderat 12 år utomlands, med studier och arbete på Manhattan i New York, samt eget företagande på Hawaii. Innan utlandsvistelsen arbetade hon tre år på Grand Hôtel i Stockholm. I New York studerade Susanna PR & Information vid Pace University samt gick en skådespelarutbildning på Lee Strasberg Theater Institute. Hon har förutom film/TV och modelluppdrag även arbetat som restaurangchef på en fransk restaurang på Upper East Side på Manhattan, samt inom kläder och mode för dam och herr på exklusiva Madison Avenue. Susanna är CTA certifierad personlig coach genom ICF godkända Coach TrainingAlliance i USA och hon har själv arbetat med personlig coach i USA och i Sverige (Birgitta Keller Coach AB).

 

På Hawaii studerade Susanna den Hawaiianska kulturen, Lomilomi Massage och traditionella medicinsätt med Hawaiianska medicinmannen Kahuna Hā'Mākua Ke'ē'aiMoku och Maki Sugahara på Kaloko hale o Hawaii Healingcenter under tre år. Susanna skapade även en egen hudvårds/home serie med naturliga produkter för barn och mammor. Den inkluderar bl.a. ljus skapta i återanvända barnmatsburkar, rumssprejer, tvålar och massage oljor.

 

Under åren har Susanna arbetat mycket med sin egna personliga utveckling och har även erfarenhet inom VinyasaYoga (Sivananda Ashram Bahamas,& Exhale Spa NYC) Shaolin Kung Fu (USA Shaolin Temple New York), vegetarisk/vegan/rawfood kost, och meditation. Dessutom gjorde Susanna ideelt arbete hos holistiska kurscentret New York Open Center

 

Hennes stora passion för foto har lett till uppdrag som bröllopsfotograf på Hawaii samt en hel del porträtt och modell fotograferingar. Susanna var även sekreterare för Hawaii Island Writers Association under flera år och arbetar för tillfället på ett par böcker. Andra intressen är att måla, resa, rida och dykning.

Boken Stolt, Stark & Effektiv är också utgiven på engelska.

 
Bokförlaget K&R AB