Kaj Kull

Kaj Kull

Kaj Kull föddes 1943 i Maxmo kommun norr om Vasa i Finland. 1946 flyttade familjen till Sverige och hamnade så småningom i Avesta i Dalarna. Han studerade där och tog studentexamen 1964 varpå han studerade i Uppsala, Stockholm, Umeå och på 1990-talet i Östersund. Han är utbildad tandläkare och marknadsekonom för turistbranschen. Numera är han pensionerad. Kaj Kull har varit en passionerad flugfiskare sedan tonåren. Under 1970-talet och en bit in på 1980-talet medverkade han flitigt i de sportfisketidningar som fanns då; Fiskejournalen, Svenskt Fiske, Sportfiskaren, Jaktmarker och fiskevatten samt Allt om fiske. 1979 var han en av de 50 sportfiskare från hela Norden som startade tidningen flugfiske i Norden.

 

Han har själv fiskat, förutom i Sverige, även i Finland, Norge samt i Massachusetts och Alaska, delstater i USA. Han har även deltagit i fiskeinslag på TV. Två inslag i naturprogrammet ”Ute”, som sändes av SVT i Luleå. Det första handlade om gädd- och abborrfiske med fluga och spelades in i Bodsjön. Det andra handlade om harrfiske i Luleälven nerströms om Messaure. ”Mitt i naturen” spelade in ett avsnitt med Kaj Kull och hans då fem och ett halvt år gamle son Hans. Det handlade om att ta med barn ut på fiske. Där flugfiskades harr i Gimån. En lokal kabelstation gjorde också ett program om laxflugfiske, som Kaj Kull deltog i. Det spelades in längs Stjördalselva i Norge.

 

Kaj Kull debuterar med Deckarromanen Långt bortifrån och alldeles för nära inpå. Deninnefattar inte bara rasism och utanförskap utan också relationsproblem på arbetsplatser och fantastiska natur - och fiskeskildringar.


 

 
Bokförlaget K&R AB