Juliette Lundin

Juliette Lundin

Jag heter Juliette Lundin och är född Lagosanto i Marseille 1938. Mitt yrke är förskollärare och jag har bott i  Alfta sedan 1972. Jag är gift och har tre barn och åtta barnbarn.

1946 kom jag som krigsbarn till Sverige  från ett sargat Frankrike.

 

Jag startade Målarting i Alfta för deltagare från hela Sverige. Därefter bildades

 

"Systrarna kulör", en grupp kvinnor som var intresserade av att måla. Eftersom självförtroende växte vågade de delta i ett antal utställningar. Genom att jag är god vän med Björn Ståbi fick vi i flera år komma hem till honom under ett antal helger. Där kom vi också i kontakt med konstnären Per Kock från Gävle. Vi träffades i hans ateljé och fick utvecklas ännu mer. Som mest var vi 16 kvinnor.

 

Under några år hade jag även målargrupper för barn. I dag är jag mest engagerad som ledare i Alfta SPF kören."pryade" först. Vi är 30 korister och 6 musiker. Förutom övningar och framträdande roar vi oss. Vi åker på konserter och musicals, sjunger på Bingsjöstämman, och besöker trevliga restauranger. Emellan åt spelar jag tillsammans med musikerna på olika evenemang.

 

Jag har också med stort nöje engagerat mig i mina barnbarns fiolspelande genom Suzukimetoden. Andra intressen är att vara i trädgården och att umgås med våra vänner.

 

Jag är mycket intresserad av att följa utvecklingen politiskt både i Sverige och i övriga världen.Bokförlaget K&R AB