Alwa Woxlin

Alwa Woxlin

Född 1948 i Järvsö. Hon utexaminerades vid Lärarhögskolan i Kristianstad 1973 och har sedan dess varit verksam först på mellanstadiet och efter fortbildning på gymnasiet där hon har undervisat i svenska och engelska. Hon har även arbetat inom vuxenutbildningen och på högskola.


Alwa bor i Bollnäs nära Ljusnan med sin man Bengt-Åke. Barnen Katarina och Martin är vuxna och har egna boenden. Alwas liv har ytterligare berikats med fyra barnbarn. Familjen är också skogsbrukare och älskar att vistas ute i naturen. Isfiske med skoter samt skidåkning, både i spår och alpint är sådant som Alwa ägnar sig åt vintertid. Hälsingekultur,  körsång och resor intresserar också liksom vinprovning.


Hon känner stort engagemang i barns och ungdomars välbefinnande och ömmar särskilt för de svikna barnen. Hon känner vanmakt inför de ständigt växande sociala problemen och tror på att snälla böcker  är uppbyggande och viktig motpol till allt våld som delges barn i form av dataspel  och genom TV. Alwa engagerar sig i skoflrågor bl.a. om skolors och gruppers storlekar, om vikten av ökad läskunnighet samt om handstilens betydelse för kunskapsmässig utveckling. 

 

Utgivna böcker:

Svenska för Nybörjare - en introduktionskurs

Svenska för Nybörjare på engelska

Svenska för Nybörjare på arabiska

Svenska för Nybörjare på tigrinja

Svenska för Nybörjare på somaliska

Svenska för Nybörjare på persiska

Maria Montazami

Vi, alla har ansvaret

Minkfällan

The Mink Trap

Armbrottet

Vattkoppor

Handstil

VFU-när du förvandlas till lärare

En bok om framtidens skola. Entreprenöriellt arbetssätt och didaktiska rum.

Häsingland - världsarv och kulinariskt


 

 
Bokförlaget K&R AB